24.990 Ft felett ingyenes a házhoz szállítás magyarországi cím esetén!

Kérdése van? Hívjon minket! +36706824249

Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai
14 289 Ft

Szurdokerdő kalandorai

Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai
Szurdokerdő kalandorai

Ebben a különleges, mégis édes kooperatív játékban a játékosok a Szurdokerdőt próbálják meg minél alaposabban felfedezni.

De ez a felfedezés nem egy délutáni séta az erdőben: szörnyekkel kell csatároznotok, különböző készségekre és felszerelésekre rátenni mancsotok, nem utolsó sorban pedig igyekeznetek kell legyőzni a sötét rengeteg mélyén rejtőző gonoszt. A fordulókra osztott játék végén vagy együtt nyertek… vagy együtt veszítetek. Vajon mennyire lesztek ügyesek?

Kategória
Társasjátékok felnőtteknek
Játékidő
35 perc
Játékosok száma
1-4 fő
Ajánlott életkor
10+
Játék nyelve
magyar
Játékszabály nyelve
magyar
Rendelhető
14 289 Ft
Részletek

A Szurdokerdő kalandorai egy izgalmas, együttműködős kalandjáték 1-4 játékos részére. A játékosok a klasszikus játékban felderítik az erdőt, különböző szörnyekkel csatáznak, miközben különböző felszerelést gyűjtenek. Itt minden kooperatív! Közös erővel kell legyőznötök a legfőbb zsarnokot, hogy megszabadítsátok otthonotokat a sötétségtől.
 

Vajon ti nyertek majd?
 A játékosok egy hatalmas erdőt, a Szurdokerdőt, fedezik fel a játék során. A társasjátékban az erdőt a játékosok bővítik az erdőlapkák segítségével, így a felfedezendő terület egyre nagyobb és nagyobb lesz. Kalandozzatok, fedezzétek fel Szurdokerdőt és győzzétek le a rengeteg végén váró szörnyet! Vajon sikerrel jár a küldetésetek vagy beletörik a kardotok?


Játék előkészületek:
 Miután mindenki választott magának egy hőst, vegye magához a hozzá tartozó hőstáblát, erőkártyát és figurát, majd pedig egy kék (hősök gömbjeinek és zsarnokok veszélyszintjének jelölése) és piros (a hősök életpontjainak jelölése) jelölőt is. Majd keressétek meg a kezdőlapkát (a hátlapja eltér a többi lapka hátlapjától) és a zsarnoklapkát.

Ez utóbbit helyezd a játéktér szélére és ennek tetejére helyezd összekeverve a maradék erdőlapkát. Következő lépésként képpel lefelé fordítva keverjétek meg a szörnyjelölőket és rakjátok a játéktér szélére. Külön-külön keverjétek meg és alkossatok 3 lefelé fordított különálló húzópaklit. A jelölőket helyezzétek mindenki számára könnyen elérhető helyre, ez lesz a közös készletetek.


Már kezdődhet is a játék! 
Az lesz a kezdőjátékos, aki a legutóbb járt erdőben.

 

Minden forduló két egymást követő fázisból áll:


1. fázis: Felfedezés
 A fázis során a játékosok 1-1 lapkával bővítik az erdőt. Az óramutató járásával megegyező irányba haladva húzzatok egy-egy lapkát az erdőlapkapakli tetejéről - ezt felfordítva bővítsétek valamelyik irányba a már meglévő erdőt. (Figyeljetek arra, hogy a már meglévő utak folytatódjanak és kerüljétek el a zsákutcákat!)


2. fázis: Kaland
 A kezdőjátékossal kezdve mindenki dob a 4 hőskockával és egy egy akcióhoz rendeli azokat. Az eredményeknek megfelelően irányítja majd a saját hősét. (Dobás előtt ellenőrizd le, hogy van-e hatással rá méreg.) Ha nem tetszik valamelyik dobás, akkor egyszer újradobhatod a kocka eredményét - ezután bármilyen sorrendben végrehajthatod őket. Lépés, összpontosítás, különleges akciók, megidézés!
 

Lépés: A hőskocka 1-2-3-as értékű oldalai. A játékos köteles végrehajtani a lapka hatását.

Összpontosítás: A kockák 4+ értékű oldalai. Ezáltal juthat a játékos gömbhöz (ezt csak a következő körtől lehet felhasználni).

Különleges akciók: A hőskocka 5 és 6-os értékű oldalai.

Megidézés: A kocka bármelyik oldala duplázva. Ezáltal a kör végéig jár egy plusz erőkocka.
 

Zsákmánykártyák használata: A zsákmánykártyáknak két típusa van: állandó (mindig figyelembe kell venni) és korlátozott (csak az aktív játékos köre alatt kell figyelembe venni).


Gömbsáv és a gömbök használata: 
10-nél több gömbje egy játékosnak sem lehet. Ezek segítségével dobható újra a csatakocka, lehet vásárolni a kofától vagy 3 db-ot elkölthetsz, hogy felszabadítsd az egyedi erődet.


Győzzétek le a szörnyeket, jussatok el az erdő szélére és nézzetek szembe a szörnyű zsarnokkal, aki elől nincs menekvés.  Fedezzétek fel a sűrű rengeteget, ha pedig merésznek érzitek magatokat, akkor ugorjatok fejet az 5 részes kampányba!


Légy bátor és tedd próbára tudásodat az egyszemélyes játékmódban, ahol egy kétfős hőscsapatot irányíthatsz. A fordulók menete ugyan az, mint a rendes játék során.

A Szurdokerdő kalandorai játékban saját kedvetekre állíthatjátok a nehézségi szintet. Egy különleges kalandos társasjátékról van szó, amely könnyen értelmezhető és rengeteg változatosságot rejt magában az egyszemélyes játékmódtól kezdve egészen a nehézségi szint megválasztásáig.

Vajon ti elsőre legyőzitek a nagy zsarnokot?
 

A doboz tartalma:

1 szabálykönyv, 4 hőstábla, 4 hősfigura, 4 hőskocka (piros), 4 csatakocka (fekete), 4 erőkocka (lila, zöld, kék, narancssárga), 4 piros jelölő, 6 kék jelölő, 24 erdőlapka, 25 zsákmánykártya, 12 eseménykártya, 4 hőserőkártya, 8 barlangkártya, 5 fogadókártya, 6 zsarnokkártya, 3 töviskártya, 1 dühöngőszörnyek-kártya, 1 dühöngőzsarnokok-kártya, 20 szörnyjelölő (gomba, növény, szellem, csontváz, kígyó), 5 zsákmányjelölő, 3 eseményjelölő, 5 méregjelölő, 5 tövisjelölő, 4 kristályjelölő, 1 fagyjelölő, 3 levélpajzsjelölő, 3 +1-es pajzsjelölő, 1 +1-es csatakocka-jelölő, 22 küldetésjelölő (6 gomba, 2 üresüvegcse, 4 táborhely, 10 romlás).

Adatok
Cikkszám
FTWSEOTWRS