24.990 Ft felett ingyenes a házhoz szállítás magyarországi cím esetén!

Kérdése van? Hívjon minket! +36706824249

NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
15 389 Ft

NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK

NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
NOTTINGHAM BÍRÁJA (2. KIADÁS) TÁRSASJÁTÉK
Video

Mindenki kedvenc adószedője, Nottingham "alázatos" bírája visszatért, és nem megújult külsővel, de kibővült belső értékekkel várja a "tisztességes" kereskedőket.
Lemaradtál esetleg a díjnyertes partijátékról? Netán váltanál az újabb kiadásra? Esetleg még nem is próbáltad, de mire észbe kaptál, már mindenhonnan elfogyott? Bármelyik is, csapj le most az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb blöffölős társasjátékra, nehogy kimaradj az élményből!
Öltsd magadra akár egy kereskedő, akár a bíra szerepét, a lényeg nem változik: szedd meg magad súlyosan csengő tallérokkal és válj a leggazdagabbá a vásár végére. Melyik szerepben fogsz jobban tündökülni, árusként vagy bíraként?

  • Alkudozás és cselszövés lehetősége
  • Interaktív játékélmény
  • Kiegészítők a még izgalmasabb játékhoz
Kategória
Családi társasjátékok
Játékidő
60 perc
Játékosok száma
3-6 fő
Ajánlott életkor
14+
Játék nyelve
magyar
Játékszabály nyelve
magyar
Rendelhető
15 389 Ft
Részletek

Készen állsz a cselszövésekre?

A játék során a játékosok igyekeznek minél több vagyonra és portékára szert tenni, ehhez pedig ravaszságra, blöffölésre és alkudozásra lesz szükségük. A játék szabályai roppant egyszerűek, mindössze pár perc alatt elsajátíthatóak. Az egyik játékos a fordulóban a bíraként kell felügyelje a kereskedőket, ez a szerep egyébként minden fordulóban körbe fog menni a játékosok közt, míg a többiek kereskedőkként igyekeznek standjaik portékáit bővíteni. A csavart a legális valamint illegális áruk jelentik majd a játék során. Utóbbiak ugyanis nyilván sokkal többet érnek, kivéve, ha a bíra nyakon tudja csípni a "tisztességes" árust az engedély nélküli termékeivel, ez esetben a pórul járt kereskedő kell kicsengesse a bírának a büntetést. Ha viszont a bíra csak legális árukat talál, akkor ő lesz kénytelen kárpótlást fizetni az általa zaklatott árusnak.

A játékosok tehát minden forduló elején a kezükben tartott kártyákon szereplő áruk közül kiválasztanak valamennyi darabot, ezeket vászonszütyőkbe rejtik, majd amikor mindenki végzett a felkészüléssel, bejelentenek egyet a legális áruk közül, valamint azt, hány kártya lapul a zsákjukban. A bíra ezt követően egyesével "megvizsgálhatja" a zsákokat, "méregetheti" azok súlyát (de ki még nem nyithatja egyiket sem), megpróbálhatja megszorongatni kicsit a kereskedőket, hátha valamelyikük megtörik, és megpróbálja lefizetni a bírát.

 Lehet alkudozni is, betyárbecsületre hivatkozva későbbi fordulókról "megegyezni" (ami aztán vagy be lesz tartva, vagy sem). Végül, az alkudozás végén, amint eldöntésre került, hogy melyik kereskedők mehetnek át a vámon, ki fizetett, kinek a puttonya lesz kivizsgálva, a bíra áttúrja a kiválasztott kereskedők zsákjait, megtörténnek a büntetésből eredő fizetések, a megmaradt áruk a standokra kerülnek, és új forduló veszi kezdetét, ám előtte a bíra szerepe körsorrendben tovább kerül a következő játékoshoz.

 

Ez ismétlődik addig, amíg mindenki volt megadott alkalommal bíra (ez a játékosok számától függ), és aki a játék végére a legtöbb tallérral rendelkezik, a standján lévő portékáinak és csempészett áruinak értékeit is figyelembe véve, lesz a játék nyertese. A játék élményét tehát a folyamatos interakciók, az alkudozások, a sunyi cselszövések adják, ezek tették világhírűvé és feledhetetlenné a Nottingham bíráját. Ami pedig újítás a 2. kiadásban, a megújult grafikán felül, hogy a játék tartalmazza a korábban kiadott kiegészítő jelentős részét is, úgy mint a 6. játékos karaktere és zsákja, a fekete piaci rendelések, valamint a bíra segédei, amikkel 6 fő esetén 1 helyett 2 bíra lehet már játékban, ami még inkább feldobja a játékélményt.
 

Ha kedvet kaptál egy kis alkudozáshoz, vagy esetleg korábban lemaradtál volna erről a szuper játékról, most itt a nagyszerű alkalom, hogy bepótold a hiányt! Csapj le a Nottingham bírája 2. kiadására!


Játékelemek:
204 árukártya (144 legális áru, 60 csempészáru)
6 feketepiac-kártya (a feketepiac játékvariánshoz)
6 játékossegédlet-kártya
12 királyiáru-kártya (a királyi áruk játékvariánshoz)
6 törvényszolgakártya (6 fős játékmódhoz)
6 kereskedőstand
1 bíró kartonfigura
1 kincsesládalapka (6 fős játékmódhoz)
2 törvényszolga kartonfigura (6 fős játékmódhoz)
133 pénzérme (tallér) (55 db 1-es értékű, 48 db 5-ös értékű, 18 db 20-as értékű, 12 db 50-es értékű)
6 tarisznya

Adatok
Cikkszám
CMSHNRS