24.990 Ft felett ingyenes a házhoz szállítás magyarországi cím esetén!

Kérdése van? Hívjon minket! +36706824249

Kingdomino
Kingdomino
8 789 Ft

Kingdomino

Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Video

Építsétek fel a saját királyságotokat színes dominólapkákból!
A Kingdomino egyszerű szabályú, változatos, Év játéka díjas családi társasjáték. A játékosok mezőkből, erdőkből, bányákból, szántókból felépítik a saját birodalmukat, vigyázva, hogy úgy válasszanak lapkákat, hogy ne hagyjanak ellenfeleiknek túl értékeseket. Az előre tervezést fejlesztő társasjáték.

Kategória
Társasjátékok felnőtteknek
Játékidő
15 perc
Játékosok száma
2-4 fő
Ajánlott életkor
8+
Rendelhető
8 789 Ft
Részletek

Egy királyság sem épült fel egy nap alatt, ha viszont társasjátékokról beszélünk, akkor még ez is megtörténhet, sőt meg is történik. Elég, ha kinyitjuk a Kingdomino dobozát, amelyben királyokat alakítva célunk a lehető legdicsőbb birodalom létrehozása.

Elolvasva a játék címét, azért már lehet egy sanda gyanúnk, hogy miként fognak kirajzolódni a búzatáblák, erdők és tengerek a királyságunkon belül. A játék gyors fordulókra oszlik, amelyek során minden királyjelölt egy-egy domino lapkával fogja bővíteni a királyságát. Első ránézésre azért nem találunk olyan sok hasonlóságot a lapkákon, ha összevetjük őket a klasszikus dominoval, mindössze annyit, hogy két részre vannak osztva. A lehelyezésük, ami hasonló, ehhez persze nem kell ismerni egyáltalán a dominot. Csak észben kell tartanunk, hogy legalább egy oldalának passzolnia kell egy már korábban lehelyezett domino lapkához. Erdő mellé erdő, búzatábla mellé búzatábla és így tovább. A játék egészen addig tart, ameddig minden lapka el nem fogyott és mindenki előtt nincs egy várhatóan 5x5-ös királyság (7x7, ha ketten játszunk).

Ekkor kezdődik a pontozás és derül ki, mennyit is ér valójában a királyságunk. Az elég egyértelmű, hogy minél nagyobb egybefüggő területet tudunk alkotni egy adott típusból, annál több pontot szerezhetünk. Ha pedig sikerül királyi jelképeket szerezni ezeken a területeken belül, akkor dupla vagy akár tripla pontot is szerezhetünk. Egy biztos, királyságok soha nem épültek fel még ilyen hamar, mint a Kingdomino társasjátékban.

Adatok
Cikkszám
BLU34724