24.990 Ft felett ingyenes a házhoz szállítás magyarországi cím esetén!

Kérdése van? Hívjon minket! +36706824249

KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK
KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK
8 789 Ft

KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK

KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK
KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK
KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK
KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK
KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK
KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK
KAMÉLEON TÁRSASJÁTÉK
Video

Kaméleon. A természet tökéletes rejtőzője, aki még a legélesebb szemek elől is meg tud bújni. Képes vagy azonosulni vele? Derítsd ki, vagy-e olyan jó álcázó mester, mint ez az ezerszínű gyík! Tedd próbára magad ebben az asszociációstitkos szerepes parti játékban! A Kaméleon egy könnyed, vicces társasjáték, ami a megjelenésekor rögtön bezsebelte az UK Games Expo legjobb játékának járó díjat!

  • Asszociációs játék, ahol a szavak ereje dönt a győzelemről.
  • Titkos szerep, ahol a kaméleonnak el kell rejtőznie.
  • Kihívás a szavak használatában, hogy eltereld a gyanút.
Kategória
Társasjátékok felnőtteknek
Játékidő
15 perc
Játékosok száma
3-8 fő
Ajánlott életkor
14+
Játék nyelve
magyar
Játékszabály nyelve
magyar
Rendelhető
8 789 Ft
Részletek

"Imádom! Imádom!" - így nyilatkozott a játékról Tom Vasel, aki az egyik, ha nem a legelismertebb és -ismertebb név a társasjátékos szakmában. YouTube csatornáján, a the Dice Tower-en, amit világszerte több mint 300 ezren követnek, a játékot Seal of Excellence-szel jutalmazta, ami a legmagasabb általa kiosztott elismerésnek számít, és olyannyira nívós díjnak, hogy játékkiadók versengenek érte, hogy az ő termékeiket is ezzel jutalmazza.

A Kaméleon egy asszociációs, titkos szerepes parti játék 3-8 fő részére. Bár a doboz 14 éven felülire lövi a játékot, de ez inkább csak biztonsági célzás. A játék mechanikája kb 8 éves kortól játszható, mindössze a téma kártyák némelyike lehet még ismeretlen az ilyen idős lurkóknak.

A játék során minden játékosnak osztunk egy kódtáblát ugyanabból a színből. Ezeken a kódtáblákon egy 6 oszlopos8 soros táblázat található, kivéve az egyik játékosét, ő csak annyit lát: Te vagy a kaméleon. Ezután felcsapunk egy feladványkártyát, amin egy 4x4-es táblázat található, a táblázat tetején egy témamegjelöléssel.

Két kockával dobva határozzuk meg a kódtáblánkon, hogy a feladványkártya melyik szava lesz a körben a titkos szavunk. Ezután mindannyian mondunk egyetlen szót, ami kapcsolódik a titkos szóhoz, hogy elterelje rólunk a gyanút, de nem túl egyértelmű, hogy segítsük vele a kaméleont. Ha pedig mi lennénk a kaméleon, igyekszünk egy olyan szót kitalálni, ami nem túl általános, különben ez buktat le minket. Amint mindenki elmondta a saját szavát, szavazunk. Ha nem tudtuk kitalálni, hogy közülünk ki a kaméleon, akkor ezt a kört ő nyerte, ám ha lebuktattuk sem garantált a győzelmünk, mert még kap egy esélyt, hogy kitalálja, mi volt a titkos szó a körben.

Jól meg kell hát gondolnunk, hogy mit mondunk, mert minden kimondott szavunknak ereje vagy, ami a kaméleont a győzelem vagy vereség felé képes sodorni, de ugyanúgy gyanúba ejthet minket is.

Elég jól bánsz a szavakkal, hogy beolvadj a környezetedbe, mint a fagyi? Ja, nem, kaméleon!

"Nem tudom elég magasra értékelni!" - the Dice Odyssey

"Kifejezetten ajánlott!" - Board Gamer Girl

"Talán az egyik legmenőbb játékunk a polcon!" - Never Bored Gaming

Adatok
Cikkszám
CHAM04