24.990 Ft felett ingyenes a házhoz szállítás magyarországi cím esetén!

Kérdése van? Hívjon minket! +36706824249

Jaipur
Jaipur
8 789 Ft

Jaipur

Jaipur
Jaipur
Jaipur
Jaipur
Video

Indiai kereskedők párharca – legyél te a maharadzsa udvari beszállítója! 
A Jaipur szép, könnyen tanulható, kétfős társasjáték rutinos játékosoknak is. Kártyaszettek gyűjtésével juthatunk értékes árukhoz, figyelve, hogy ellenfelünk éppen mit gyűjt...

Kategória
Családi társasjátékok
Játékidő
30-40 perc
Játékosok száma
2 fő
Ajánlott életkor
12+
Játék nyelve
magyar
Játékszabály nyelve
magyar
Rendelhető
8 789 Ft
Részletek

Abban egyetérthetünk, hogy rengeteg olyan társasjáték van, ami a távol-kelet kereskedését használja témaként. Persze a téma még nem minden, nem lesz se jó, se rossz egy játék csakis kizárólag a témájától. A Jaipur kártyajáték viszont a lehető legtökéletesebben implementálja a távol-kelet egy jól ismert kereskedési formáját, még pedig azt, hogy a tevéket kb. mindenre el lehet cserélni. Ez ebben a kártyajátékban sincs másként, alkalmanként egy-egy teve többet ér, mint az arany vagy ezüst. Persze csak akkor, ha jól használjuk őket. Jaipur városában két kiváló kereskedőt tartanák számon, egyik te vagy, a másik pedig az ellenfeled. Aki diadalmaskodik kettőtök közül, az lesz a Maharaja első számú embere az ilyen feladatokra.

A Jaipur egy kétszemélyes kártyajáték, amelyben a játékosok célja, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzék meg. Ehhez a játékosoknak a leghatékonyabban kell kereskedniük és megtanulniuk, hogy mit jelent az igazán jó időzítés. A játékosok a kezükben tartott kártyákat cserélhetik a játéktér közepén elhelyezkedő közös piacból, majd azokat adhatják el rengeteg aranyért. Egy árut, minél hamarabb sikerül eladni, a piac annál többet fizet érte és ezzel arányosan pedig, minél később kötünk meg egy üzletet, az annál kevesebb hasznot hoz. A piac folyamatosan frissül új árukkal, a játékosok viszont a véges kézlimit miatt nem gyűjthetnek be mindent, így nagyon fontos ráérzni arra, mikor és mit érdemes megszerezni. A játékban van nem kevés olyan helyzet, amikor egy egyszerű kelme sokszorosát éri az aranynak vagy az ezüstnek, főleg, ha egyszerre többet sikerül eladni belőle.

A játék alapja a „valamit-valamiért” csere, bármire van szükség, azért cserébe adni kell valamit, vagy egy másik árut, vagy éppenséggel a korábban említett tevéket. A tevék elsőre nem érnek sokat, hiszen nem tudjuk eladni őket, de van két fontos tényezőjük. Az egyik, hogy bármennyi tevénk is van, az nem számít bele a kézlimitbe, a másik pedig, hogy minden tevével kiválthatunk egy bármilyen árukártyát egy csere során, szóval érdemes azért egy kisebb teve csordát tartani a közelben, ha mi akarjuk elnyerni Jaipur legjobb kereskedője címet.

Adatok
Cikkszám
ASM34562