24.990 Ft felett ingyenes a házhoz szállítás magyarországi cím esetén!

Kérdése van? Hívjon minket! +36706824249

Fedőnevek
Fedőnevek
7 689 Ft

Fedőnevek

Fedőnevek
Fedőnevek
Fedőnevek
Fedőnevek
Fedőnevek
Fedőnevek
Video

Két ügynökség összecsapása: melyikük kapcsolja össze okosabban a fedőneveit? 
A Fedőnevek zseniális, Év játéka díjas szóasszociációs partijáték. A két csapat vezetőinek olyan szavakat kell kitalálniuk, amelyek segítségével a társaik rájönnek, hogy a kirakott 25 szóból melyek a sajátjaik. A szókincset és a kreativitást fejlesztő társasjáték.

Kategória
Társasjátékok felnőtteknek
Játékidő
20-40 perc
Játékosok száma
2-8 fő
Ajánlott életkor
10+
Játék nyelve
magyar
Játékszabály nyelve
magyar
Rendelhető
7 689 Ft
Részletek

Újabb Spiel des Jahres (Az év játéka) a listán, ezúttal 2016-ból. Szívem szerint a Fedőneveket letudnám azzal, hogy „Próbáljátok ki, mert te jó ég, de jó!”, de gyanús, hogy nem úszom meg, hogy írjak róla. Pedig elmondani, hogy mitől annyira nagy durranás ez a játék, szinte lehetetlen.

Az asztalon egy ötször ötös mátrix szókártyákból, mellette piros kártyák meg kék kártyák és körben mindenki vagy röhög, vagy értetlenkedik. Két csapat játszik egymás ellen, mindkettőhöz a látható szavak egyharmada tartozik, hogy melyek konkrétan, az mindkét csapatból csak egy-egy ember tudja, a többieknek ki kell azokat találni. Ez az egy-egy ember a maguk körében egy szót mond a többieknek, ezzel utalva lehetőleg minél több szókártyára.

Kitalálni azt, hogy miről mire asszociál a másik, ez a végtelen humor forrása. Mert hogy juthat neki arról ez az eszébe, mikor annyira egyértelmű hogy erről csak ez? …és így tovább.

Azokról a helyzetekről nem is szólva, amikor a csapattagok végső kétségbeesésükben a hallott szót, az összes még láthatóval megpróbálják valahogy összehozni, a világ leglehetetlenebb hülyeségeit hordva össze. Ó, az a legszebb. : )

Adatok
Cikkszám
CZE32252