24.990 Ft felett ingyenes a házhoz szállítás magyarországi cím esetén!

Kérdése van? Hívjon minket! +36706824249

Dixit
Dixit
10 989 Ft

Dixit

Dixit
Dixit
Dixit
Dixit
Dixit
Dixit
Dixit
Video

A fantázia és csodás festmények partijátéka. 
A Dixit világszerte népszerű, Év játéka díjas családi partijáték. A játékosok gyönyörű festménykártyákat kapnak, a „mesélő” kiválaszt egyet a kezéből, amelyről mond egy utalást: egy szót vagy akár egy egész történetet. Majd a többiek is választanak a sajátjaik közül az utalás alapján. Összekeverik a kártyákat, és a játékosok megtippelik: vajon melyik lehetett a mesélőé? A játékhoz több kiegészítő is kapható újabb csodálatos festményekkel. A kreativitást és a kifejezőkészséget fejlesztő társasjáték.

Kategória
Társasjátékok felnőtteknek
Játékidő
30-40 perc
Játékosok száma
3-6 fő
Ajánlott életkor
8+
Játék nyelve
magyar
Játékszabály nyelve
magyar
Rendelhető
10 989 Ft
Részletek

Minden ember kedveli a művészetet, van, aki a szobrászat, van, aki a festészet, mások pedig a zene világában tudnak teljesen elmerülni. Egy biztos, bármilyen művészeti ágban is érezzük magunkat otthon az egyedi hatással van ránk. Mindenki máshogyan éli meg a dolgokat, más érzelmek és más gondolatok formálódnak bennünk, még annak ellenére is, ha pontosan ugyanazt az alkotást szemléljük vagy hallgatjuk. Pontosan erre épít a Dixit. Összehozza az embereket a festészet világában és feltárja gondolataikat egy-egy alkotásról.

A Dixit társasjátékban a cél, hogy megfejtsük a játékostársaink gondolatait és látásmódját. A játékot az kezdi, akinek a leghamarabb mondanivalója van valamelyik kezében tartott kártyáról, ő lesz az első mesélő. A mesélő letesz egy kártyát lefordítva és mond róla valamit, lehet az egy egyszerű szó, de akár egy történet is, a lényeg, hogy valamilyen utalást adjon a többieknek arról, mi látható a kártyán, amit kijátszott. Azonban vigyáznia kell, nem adhat túl egyértelmű utalást sem, ha pontokat szeretne. Ezután a többi játékos megpróbál a saját kezében olyan kártyát választani és szintén kijátszani, ami szorosan összekapcsolható a mesélő által elhangzottakkal. Miután minden játékos kijátszott egy lapot, a mesélő megkeveri azokat, majd felfordítva elhelyezi őket egymás mellé. Ezt követően a cél eltalálni, melyik volt a mesélő kártyája. Ha sikerül, pontokkal gazdagodhatnak a játékosok és akkor is, ha képesek voltak megtéveszteni a játékostársakat, hogy a mesélő kártyája helyett az általuk kijátszottat válasszák. Minden fordulóban új mesélő lesz, így mindenki látásmódjáról kiderül egy aprócska szelet a játék során.

Adatok
Cikkszám
ASM17833