24.990 Ft felett ingyenes a házhoz szállítás magyarországi cím esetén!

Kérdése van? Hívjon minket! +36706824249

Csak egy

Csak egy
Csak egy
Csak egy
Csak egy
Csak egy
Csak egy
Video

Csak egy szót csak egy szóval! 
A Csak egy zseniális, egyszerű szabályú, Év játéka díjas partijáték. A játékosok közösen, egy-egy szó segítségével próbálják meg egyiküket rávezetni a feladványra – de ha ugyanazt a szót többen is felírják, azt ki kell venni a segítségek közül... A szóasszociációs képességet fejlesztő társasjáték.

Kategória
Társasjátékok felnőtteknek
Játékidő
20 perc
Játékosok száma
3-7 fő
Ajánlott életkor
8+
Játék nyelve
magyar
Játékszabály nyelve
magyar
Rendelhető
Részletek

Csak egy szó a feladvány, minden játékos csak szóval segíthet, csak egyszer szerepelhet minden szó, csak egyszer tippelhet, akinek tippelnie kell. Csak egy játék nyeri el minden évben a Spiel des Jahres (Az év játéka) címet – idén ez a játék volt az.

Az egyik játékos látatlanban választ egy szót, amit rajta kívül minden ki lát. Ezt a szót kell majd kitalálnia. A többiek egy-egy szót írnak fel segítségként, nagyon vigyázva, nehogy olyat írjanak, ami másnak is eszébe jutott, mert ha egy szó nem csak egyszer szerepel, azt törölni kell mindenhonnan, mielőtt a segítségeket a játékosok megmutatnák. Ha a szó túl kézenfekvő, könnyen megeshet, hogy más is azt írja, így minimum két szó vész el, ha túl elvont, lehet, nem bizonyul majd akkora segítségnek. Persze, hogy kinek mi az ésszerű utalás, az is változó. A segítő játékosok zavarba ejtően gyakran meresztgetik a szemüket „mire gondolt a költő”-érzülettel egymás szavaira is.

Csak egy-szer kell leülni hozzá játszani – ahhoz, hogy az ember rákattanjon.

Adatok
Cikkszám
ASM34581