24.990 Ft felett ingyenes a házhoz szállítás magyarországi cím esetén!

Kérdése van? Hívjon minket! +36706824249

Bűnügyi krónikák
Bűnügyi krónikák
13 189 Ft

Bűnügyi krónikák

Bűnügyi krónikák
Bűnügyi krónikák
Bűnügyi krónikák
Bűnügyi krónikák
Video

Oldjatok meg szövevényes bűneseteket – járjátok be a tetthelyeket „élőben”! A Bűnügyi krónikák innovatív, kooperatív nyomozós társasjáték. A játékosok közösen oldhatnak meg bűnügyeket úgy, hogy okostelefonnal vagy tablettel körülnézhetnek a helyszíneken, nyomokat és bizonyítékokat gyűjthetnek be, gyanúsítottakat és tanúkat hallgathatnak ki – és ellenőrizhetik következtetéseik helyességét.

Kategória
Társasjátékok felnőtteknek
Játékidő
60-90 perc
Játékosok száma
1-4 fő
Ajánlott életkor
14+
Játék nyelve
magyar
Játékszabály nyelve
magyar
Rendelhető
13 189 Ft
Részletek

Ahogy telnek múlnak az évek, úgy fejlődik a technológia körülöttünk, sőt manapság már olyan tempóban, hogy ha egy pillanatra elnézünk, lemaradunk valamiről. A társasjátékok is hasonló gyors iramban fejlődnek, annak ellenére, hogy a külső szemlélők számára ez kevésbé észrevehető, hiszen a társasjátékoknál a külső viszonylag változatlan és továbbra sem árul el sokat az innovációkról, pedig ha a dobozok mélyére nézünk, rengeteg újdonságot találhatunk, ahogy a Bűnügyi krónikák nyomozós játékban is.

Manapság megkerülhetetlenek az okostelefonok, szerves részét képezik a hétköznapjainknak, így várható volt, hogy a társasjátékok világában is megjelennek az applikációk. Sok próbálkozás volt már erre korábban, kisebb nagyobb sikerrel, de amit a Bűnügyi krónikákban sikerült megalkotni, az teljesen egyedülálló. A játékosok a Scotland Yard nyomozóit alakítják, akiknek célja, hogy közös erővel feltárják a bűntényeket és megtalálják a gyilkost. Ehhez nyomokat kell keresni, kihallgatni a szemtanúkat és az esetben érintett személyeket, majd levonni a következtetéseket és időben megoldani az esetet. A játék úgy van kialakítva, hogy bármelyik bűneset után is nyomozzanak a játékosok, azok teljesen egyediek legyenek. Mivel a kártyákra egyáltalán nem kerültek feliratok, hanem csak egy QR kód, így történettől függően más és más információkat oszthatnak meg velünk ugyanazok a karakterek, ha beolvassuk őket az applikációval.

És ez még nem minden! Amikor a nyomozók megérkeznek a bűntény helyszínéhez, akkor a nyomok feltárását a virtuális világban teszik, a telefont használva 360 fokban körbe nézhetnek a helyszínen és megkereshetik az árulkodó nyomokat, pár pillanatra a hely, ahol a játék zajlik, maga lesz a bűntény helyszíne.

Adatok
Cikkszám
LDG10001